Đoković: Agassi je bio u istoj situaciji kao ja

Nole otkrio zašto baš Agassi

Đoković: Agassi je bio u istoj situaciji kao ja

Srbijanski teniser Novak Đoković prije nekoliko dana je objavio da će mu novi trener od Roland Garossa biti Amerikanac Andrea Agassi. 

Mnogo se nagađalo zašto je Novak baš Agassija izabrao za novog trenera, a on je odlučio objasniti koji su ti razlozi. Između ostalog, najbitnija stvar za Novaka je činjenica da Agassi u ovom trenutku zna kroz šta Srbijanac prolazi te da mu može pomoći psihički. 

"Tokom proteklih sedmica, razgovarao sam sa brojnim bivšim teniserima jer sam želio čuti njihova mišljenja. Najbolje sam se sporazumio sa Agassijem. Naši stilovi igre su veoma slični, a on me je uvijek inspirisao. Iznad svega, Andre je imao slično iskustvo kao ja. Došao je do trenutka da odbaci sport koji je volio, pao je ispod 100. pozicije poslije dominacije. Ali, ponovo je pronašao sebe i vratio se na mjesto broj 1. Znog toga on zna šta je potrebno da se vratite jači nego ikada prije", rekao je Novak. 

Podsjetimo, Novak je u proteklih 10 mjeseci u velikim problemima. Nekada prvi teniser i čovjek koji je dominirao svjetskim tenisom, danas ne može da poveže dva dobra turnira, ali trunku nade svojim navijačima dao je protekle sedmice kada je igrao finale Mastersa u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi