Đoković bez problema do četvrtfinala

ATP Doha

Đoković bez problema do četvrtfinala

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dohi nakon što je danas pobijedio Argentinca Horacioa Zeballosa sa 2:0 u setovima.

Novak je bio veliki favorti na ovom meču, a tu ulogu je i opravdao pa je slavio i drugu pobjedu na početku ove godine. Oba tenisera osvojili su svoje prve servis gejmove, ali Đoković je već iz druge šanse uspio da oduzme servis protivniku i da povede sa 3:1. Do kraja seta bio je i više nego siguran na svoj servis pa je set dobio rezultatom 6:3.

U drugom setu viđena je veoma slična igra. Ovog puta obojica su bili sigurni u prva dva servis gejma, ali Đoković je sada iz treće šanse uzeo servis rivalu i poveo sa 3:2: Srbijanski teniser i drugi reket svijeta do kraja meča nije pružio ni najmanju nadu svom rivalu pa je na kraju slavio sa 6:4 u drugom setu.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv češkog tenisera Radeka Štepaneka koji je u osmini finala bio bolji od De Greefa sa 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi