Đoković bez problema, Golubev izbacio Verdasca
Foto: EPA

ATP Rim

Đoković bez problema, Golubev izbacio Verdasca

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo  Mastersa u Rimu nakon što je danas savladao Radeka Štepaneka sa 6:3, 7.5.

Đoković je odigrao prvi zvanični meč poslije poraza od Rogera Federera u Monte Carlu. Slavio je u dva seta protiv Čeha, što mu je nad današnjim protivnikom bila 10. pobjeda u 11. međusobnom duelu. 

Na kraju je Srbin završio sa 22 direktna poena i devet neiznuđenih grešaka. Štepanek je s druge strane napravio dosta pogrešaka iako je djelovao dosta dobro u drugom setu u kojem je osvojio pet gemova.

Đoković će u osmini finala turnira u Rimu igrati protiv boljeg iz duela Tommy Robredo  - Philipp Kohlshreiber. 

Rus Dmitrij Tursunov je Španca Roberta Bautistu potpuno nadigrao sa 6:0, 7:6. Tommy Haas je domaćeg tenisera Andreasa Seppija savladao u tri seta, rezultatom 1:6, 6:4, 3:6. Kazahstanac Andrej Golubev je iznenadio Fernanda Verdasca i slavio sa 6:4, 7:5. 

Kevin Andreson, teniser iz Južne Afrike, u dobrom je meću sa 7:5, 7:6 porazio Kanađanina Vaseka Pospisila. Kolumbijac Falla je predao meč Latvijcu Erenstu Gulbisu, a Marinu Čiliću je predao drugi Kolumbijac, Santiago Giraldo. 

ATP Rim, 2. kolo:
Giraldo - Čilić 4:6, 0:2 - predaja Giralda
Anderson -Pospisil 7:5, 7:6
Golubev - Verdasco 6:4, 7:5
Seppi - Haas (15) 1:6, 6:4, 3:6
Gulbis - Falla 6:1, 0:0 - predaja Falle
Stepanek - Đoković (2) 3:6, 5:7
Tursunov - Bautista 6:0, 7:6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.