Đoković bez većih problema preskočio prvu prepreku
Foto: EPA

US Open

Đoković bez većih problema preskočio prvu prepreku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Poljaka Jerzyja Janowicza u 1. kolu US Opena.

Srbijanski teniser je slavio sa 3:1 u setovima, a bilo je 6:3, 5:7, 6:2, 6:1. U 2. kolu, Đokovićev rival bit će Vesely, koji je sinoć rezultatom 3:2 u setovima porazio Mynenija.

Siguran je bio i Miloš Raonić, koji je protiv Dustina Browna slavio bez izgubljenog seta (7:5, 6:3, 6:4), dok su nešto ranije plasman u 2. kolo izborili Nadal protiv Istomina (3:0), Tsonga protiv Andreozzija (3:0), Monfils protiv Mullera (3:0)...

Jedan od najzanimljivijih mečeva odigrali su John Isner i Frances Tiafoe, a taj meč su mediji proglasili duelom sadašnjosti i budućnosti američkog tenisa. Iako je 18-godišnji Tiafoe vodio sa 2:0 u setovima, Isner je uspio doći do preokreta i plasirati se dalje (3:6, 4:6, 7:6, 6:2, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi