Đoković: Biću opet onaj stari
Foto: EPA

Vjeruje u uspjeh

Đoković: Biću opet onaj stari

Novak Đoković izjavio je da neće žuriti sa odabirom novog tima.

Najbolji srbijanski teniser ove sedmice je prekinuo saradnju sa cijelim stručnim štabom, a pojedini mediji već su počeli sa licitacijom novog trenera.

Podsjetimo, Novakov tim napustili su trener Marijan Vajda, fizioterapeut Miljan Amanović i kondicioni trener Gebhard Gritsch.

"Još razmišljam ko bi mogao da mi bude trener. Jasno je da to mora biti neko ko ima slično iskustvo kao ja. Odluka da se rastanem sa timom nije bila laka ni za koga, ali svi smo osjetili da je neophodno da otpočnemo novo poglavlje. Bila je to zajednička odluka i nikada neću moći njima trojici dovoljno da zahvalim za žrtvu, profesionalizam i prijateljstvo. Ipak, u momentu sam u kome vjerujem da će promjena donijeti nešto bolje. Ne mislim da sam nesposoban da jedno vrijeme radim sam", rekao je Đoković.

Novak je u ovoj sezoni osvojio samo jednu titulu (Doha). Trenutno je na omjeru od 14 pobjeda i četiri poraza u 2017. godini.

"Kada počneš da gubiš, preispituješ svoju igru, analiziraš je i pokušavaš da je unaprediš. Želim da nastavim da stvaram istoriju za mene i tenis. Nekada vas teška vremena vode na najljepše destinacije. U posljednjih šest mjeseci nisam imao dobre rezultate kao nekada i to je možda razlog zbog kojeg mi je trebala promjena", dodao je drugi reket svijeta.

Pojedini mediji pišu da bi Novak uskoro mogao da otpočne neki vid rada sa teniskim velikanom Andreom Agassijem, a među potencijalnim kandidatima nalaze se još Goran Ivanišević, Stefan Edberg, Pete Sampras, Patrick Mouratoglou, Brad Gilbert i Darren Cahill.

Novak će naredne sedmice učestvovati na Mastersu u Madridu, gdje će braniti titulu osvojenu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti