Đoković bio na rubu poraza, ali se izvukao

Drugi reket svijeta slavio u pet setova

Đoković bio na rubu poraza, ali se izvukao

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon veoma teške pobjede protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana sa 3:2 u setovima.

Bio je ovo veoma težak zadatak za drugog tenisera svijeta, a meč je na kraju trajao tri sata i 22 minute. Argentinac je dobio prvi set rezultatom 7:5, ali Novak uzvraća u drugom te ga osvaja sa 6:3.

Kada se mislimo da će Đoković prelomiti meč, Schwartzman je ponovo uspio da iznenadi te mu je pripao i treći set i to rezultatom 6:3. Ipak, od tog trenutka Đoković je ubacio u brzinu više pa je naredna dva seta dobio rezultatom 6:1 za plasman u osminu finala drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Tamo će Srbijanac igrati protiv boljeg iz meča Lucas Pouille-Albert Ramos-Vinolas koji je trenutno u toku. Osim Đokovića, dalje se plasirao i Austrijanac Thiem koji je pobijedio Amerikanca Johnsona sa 3:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi