Đoković bolji od Dimitrova za 14. Grand Slam finale

Odigrano prvo polufinale Wimbledona

Đoković bolji od Dimitrova za 14. Grand Slam finale

Prvo polufinale najznačajnijeg teniskog turnira u sezoni, na travi centralnog terena Wimbledona odigrali su Novak Đoković i Grigor Dimitrov. 

Pobjedu je nakon četiri seta odnio srbijanski teniser, Novak Đoković rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6 i još jednom 7:6. Đoković je do pobjede došao za tri sata i pet minuta igre.

Prvi set pripao je Novaku Đokoviću rezultatom 6:4. Kod rezultata 2:2, Đoković je napravio break, koji je zadržao do kraja i došao do vodstva od 1:0 u setovima. 

Đoković je odlično otvorio i drugi set. Pri rezultatu 1:1 u gemovima pravi break, ali je na polovini igre u drugom setu Dimitrov zaigrao puno bolje, nametnuo svoj ritam, napravio dva breaka i riješio set su svoju korist rezultatom 6:3. 

U trećem setu oba tenisera zadržala su svoj servis, a mnogo bolji u tie-breaku bio je teniser iz Srbije. Đoković je slavio rezultatom 7:2 i došao do vodstva od 2:1 u setovima. 

U četvrtom setu vidjeli smo po dva breaka na obje strane. Pri rezultatu 1:1 break je napravio Đoković, a već u narednom gemu, Dimitrov se vratio. U tie-breaku opet je bolji bio Đoković, iako je Dimitrov imao 6:3 i tri meč lopte. Đoković se vratio, slavio sa 9:7 i došao do svog 14 Grand Slam finala. 

Wimbledon, polufinale:

Novak Đoković - Grigor Dimitrov 3:1(6:4, 3:6, 7:6(7:2), 7:6(9:7))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti