Đoković bolji od Federera za jubilarnu 50. titulu

Indian Wells

Đoković bolji od Federera za jubilarnu 50. titulu

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera u finalu Mastersa u Indian Wellsu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Prije nekoliko sedmica Federer je savladao Đokovića u finalu turnira u Dubaiju, no u finalu Indian Wellsa Đoković je stigao do trijumfa, te protiv Švicarca zabilježio 18. pobjedu. Ujedno je ovo za Novaka jubilarna 50. titula.

Novak je sjajno otvorio meč, pa je bez izgubljenog poena poveo u gemovima. Fedex je uzvratio na isti način. U četvrtom gemu je Novak kod 2:1 vodstva stvorio dosta problema svom protivniku, ali je Federer uspio izjednačiti. 

Đoković u šestom gemu pravi brejk nakon žestoke borbe i dolazi do 4:2. Set je mirno priveo kraju i stigao do vodstva 1:0.

Prvi i drugi gem drugog seta nisu donijeli neke bitnije promjene, a onda je uslijedio drugi brejk Đokovića na meču i došao je na korak pobjede. Poveo je s 3:1, no Federer je uspio kasnije da vrati brejk, a na kraju se set odlučivao u tie-breaku. Iako je Đoković bio nekako bliže setu i pobjedi, Federer je odveo meč u treći set.

Srbijanski teniser pravi brejk odmah u drugom gemu i dolazi do 2:1, ali potom gubi svoj servis. U šestom gemu novi brejk za Đokovića, da bi u osmom gemu još jednim brejkom ovjerio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.