Đoković bolji od Federera

Đoković bolji od Federera

A. Beganović

Srbijanski teniser Novak Đoković prvi je finalist turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju. Đoković je u polufinalu bio bolji od Federera u tri seta (3:6, 6:2, 6:3). 

Švicarski teniser bolje je otvorio meč te je nakon dva breaka u prvom setu sigurno došao do vodstva.

Drugi set bolje otvara Đoković, te je nakon nekoliko vezanih grešaka Federera poveo sa 3:0. Srbijanski teniser u 5. gemu drugog seta pravi dvostruku servis grešku na break poen Švicarca i vraća Federeru nadu da bi mogao okončati meč u dva seta. Međutim, do kraja seta Švicarac nije uspio osvojiti više niti jedan gem, pa Đoković sasvim zasluženo poravnava rezultat (1:1).

Početak trećeg seta ponovo pripada trećem nositelju, te opet nakon nekoliko neforsiranih grešaka Federera srbijanski teniser dolazi do prednosti od 3:0 koju je do kraja susreta rutinski sačuvao. Koliko je Federer bio frustriran svojom igrom najbolje govori podatak da je u trećem setu nekada staloženi i mirni Švicarac doslovno prepolovio svoj reket.

U drugom polufinalnom meču sastaju se Del Potro i Murray.

ATP Masters Miami, polufinale:
Đoković – Federer 2:1 (3:6, 6:2, 6:3)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.