Đoković čeka Švicarca u finalu završnog Mastersa
Foto: EPA

Bolji od Nišikorija u polufinalu

Đoković čeka Švicarca u finalu završnog Mastersa

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu.

Đoković je u polufinalu Mastersa savladao Keija Nišikorija sa 6:1, 4:6, 6:0 i tako nastavio svoju dominaciju u dvorani i već 30 mečeva ne zna za poraz.

Najbolji igrač svijeta je rasturio Japanca u prvom i trećem setu, koji su bili skoro identični i trajali su manje od pola sata.

Novak je u četvrtom gemu prvog seta napraivo break, zatim u šestom gemu i zadržao je Nišikorija na jednom osvojenom gemu, a koji je takođe bio neizvjestan. 

Japanac najjači otpor pruža u drugom setu. Novak je napravio break na startu, ali odmah je isti izgubio. U osmom gemu Nišikori uspijeva da napravi drugi break na meču i da povede 5:3, da bi sigurnim servisom isti sačuvao i odveo meč u “produžetak”.

U trećem setu je Novak na početku spašavao dvije break-lopte koje je imao Japanac, da bi zatim s lakoćom napravio break i poveo 2:0, odbranio isti za 3:0, pa do kraja napravio još dva breaka za 6:0.

U finalu će Đoković igrati protiv Švicarca, Rogera Federera ili Stanislasa Wawrinke, koji od 21 sat igraju svoj meč polufinala završnog turnira.

ATP Masters, London, polufinale:
Đoković (Srb) - Nišikori (Jap) 6:1, 3:6, 6:0
Federer (Švi) - Wawrinka (Švi) 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti