Đoković: Čitav život se spremam za ovo

Treći naslov na Wimbledonu

Đoković: Čitav život se spremam za ovo

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Wimbledon.

Đoković je u današnjem finalu u četiri seta savladao Rogera Federera. Sada on i Švicarac imaju jednak skor po broju pobjeda (20:20).

“Moram da kažem da je velika privilegija igrait protiv Rogera, to je vjerovatno jedan od najvećih izazova koje imam. Igrači moje generacije se ugledaju na njega, mi slijedimo njegove korake i čast je igrati protiv njega”, izjavio je Đoković, dodavši:

“Roger vas tjera da idete preko svojih granica. Znao sam da moram da dodam još malo pritiska, ali čitav se život spremam za ovakve mečeve. Radim naporno da bih ovakve stvario doživio”.

“Kao klinac sam sanjao da osvojim Wimbledon”, ističe Đoković, koji je po broju osvojenih Wimbledona prestigao i svog trenera Borisa Beckera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.