Đoković: Damire čestitam i želim da prođeš što dalje

Drugi teniser svijeta čestitao najboljem bh. teniseru

Đoković: Damire čestitam i želim da prođeš što dalje

Najbolji srbijanski teniser i četverostruki osvajač Australian Opena, Novak Đoković čestitao je Damiru Džumhuru na prolasku u treće kolo turnira.

Podsjetimo Damir Džumhur je u drugom kolu bio bolji od Ivana Dodiga. Dodig je imao 2:1 u setovima, ali je Džumhur u četvrtom ima prednost 4:1, kada je Dodig odlučio da preda meč. 

"Mislim da je sve što je postigao fantastično. Nisam ga vidio kako igra, ali znam za njega, znam da je mlad igrač. Prošao je kvalifikacije, prošao je u treće kolo, što je nevjerovatan uspjeh i za njega i za njegovu zemlju," rekao je Đoković i dodao: 

"Bosna i Srbija su bile jedna zemlja prije nešto više od 20 godina. Imamo sličan mentalitet. Iz nekog razloga, ljudi sa tog podneblja su veoma talentovani za sport, posebno timske sportove, ali je tenis dobio svoje mjesto u posljednjih sedam, osam godina. Hrvatska također ima dugu tradiciju u tenisu, mi sada imamo atletiku," rekao je Đoković i nastavio: 

"Sve to daje našim ljudima, koji prolaze kroz teška vremena, nadu u bolje sutra. Sport šalje pravu poruku ljudima. Na sportiste se gleda kao ambasadore svojih zemalja. Damiru čestitam i nadam se da će proći što dalje," završio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.