Đoković: Divim se Rogeru
FOTO: EPA

Najbolji svjetski teniser hvali Federera

Đoković: Divim se Rogeru

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković stigao je do druge titule na posljednjem Grand Slamu sezone, US Openu.

U finalnom meču Đoković je savladao švicarskog tenisera Rogera Federera (3:1), a nakon meča je u nekoliko navrata istakao da se divi najboljem svjetskom teniseru svih vremena.

"Divim se Rogeru, on i dalje nastavlja da napreduje. Sjajan i težak meč. Nevjerovatno poštujem Rogera, njegovu igru. Kada se pojavi na terenu znaš da igraš protiv najboljeg u historiji ove igre. Protiv njega moraš dati sve od sebe. Znao sam da će biti agresivan, ali i da će izvući najbolje od mene", istakao je Đoković.

"Nevjerovatna sezona, pored 2011. najbolja sezona u mom životu. Uživam, pa još više nego 2011. jer sada sam suprug i otac. Volim ovaj sport, imao sam i malo sreće pri kraju meča. Cijenit ću ovu pobjedu što je duže moguće", dodao je srbijanski teniser, koji će za trijumf na US Openu dobiti ček od 3.3 miliona dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.