Đoković dominantno do polufinala Australian Opena

Prvi reket svijeta bez problema protiv Nishikorija

Đoković dominantno do polufinala Australian Opena

E. Čaušević

Prvi reket svijeta Novak Đoković bez većih problema plasirao se u polufinale Australian Opena.

Đoković je danas u četvrtfinalu Australian Opena igrao protiv japanskog tenisera Keija Nishikorija, a do pobjede je stigao lakše nego što se očekivalo. Najbolji teniser svijeta u današnjem meču slavio je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4)

Srbijanski teniser sjajno je otvorio meč protiv Nishikorija i do breaka je stigao u osmom gemu. Đoković je nakon toga ušao u svoj ritam, a Japanac nije imao rješenje za ovu igru srbijanskog tenisera. Đoković je bio siguran na svom servisu i slavio je u prvom setu sa 6:3.

Đoković je sjajno iskoristio kraj prvog seta i u drugi set je ušao sa velikim samopouzdanjem. To se isplatilo već u prvom gemu u kojem je srbijanski teniser došao do breaka. Prvi reket svijeta strpljivo je čuvao break prednosti, ali je u petom gemu ponovo uzeo break Japancu i poveo sa 4:1. To kraja seta prepustio je Nishikoriju samo jedan gem i slavio s ubjedljivih 6:2, za 2:0 u setovima.

Japanski teniser u meč je na pravi način ušao tek u trećem setu. Brzo je na svoj servis poveo sa 1:0, a onda je stigao i do breaka. Đoković je ekspresno vratio break i smanjio na 2:1, ali je Nishikori ponovo briljirao i ponovo uzeo break za 3:1. Ipak, ni to nije dugo potrajalo jer je Novak ponovo vratio break i smanjio na 3:2. Istim tempom nastavio je Đoković i u narednom gemu, te je poravnao na 3:3, a zatim stigao do breaka prednosti za 4:3. Srbijanski teniser je nakon toga iskusno čuvao prednost breaka i slavio sa 6:4 u trećem setu.

Đoković u polufinalu Australian Opena igra protiv Rogera Federera koji je rano jutros u četvrtfinalu sa 3:0 u setovima savladao češkog tenisera Tomasa Berdycha.

Australian Open, četvrtfinale:

Đoković - Nishikori 3:0 (6:3, 6:2, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi