Đoković, Gasquet i Monfils u četvrtfinalu

ATP Eastbourne

Đoković, Gasquet i Monfils u četvrtfinalu

Srbijanski teniser i četvrti reket svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Eastbourneu nakon što je porazio Amerikanca Donalda Younga sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6).

Novak je odigrao veoma dobar prvi set pa ga je riješio u svoju korist uz dva brejka nakon samo 27 minuta igre.

Ipak, za srbijanskog tenisera nije sve išlo tako glatko u drugom setu. Young je igrao mnogo bolje pa je imao i dvije set lopte, ali nijednu nije iskoritio. Novak je na kraju slavio u taj brejku sa 11:9. On će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Steve Johnson-Daniil Medvedev.

Od ostalih duela pobjede su danas zabilježili i Gasquet, Isner, Tomić i Monfils. Oni su slavili pobjede protiv Kevina Andersona, Dušana Lajovića, Mische Zvereva i Camerona Norriea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti