Đoković i Čilić u 2. kolu Wimbledona

Treći Grand Slam sezone

Đoković i Čilić u 2. kolu Wimbledona

A. Beganović

Danas je počeo treći Grand Slam sezone, Wimbledon, na kojem titulu brani najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

Srbijanski teniser pobjedom je krenuo u odbranu naslova na po mnogima najvažnijem Grand Slamu, Wimbledonu. Đoković je u 1. kolu bio bolji od Philippa Kohlscheibera (3:0), koji je najboljem svjetskom teniseru pružio sjajan otpor. 

Njemački teniser je odigrao dosta dobro, ali ni pored dobre igre nije uspio osvojiti set. U prvom setu breaka nije bilo do desetog gema, a onda je Đoković pri vodstvu 5:4 oduzeo servis Kohlscheiberu za vodstvo od 1:0.

U drugom setu ista priča, odnosno prvi break Đoković ponovo pravi u 10. gemu i dolazi do velike prednosti. Početkom trećeg seta srbijanski teniser je oduzeo servis Kohlscheiberu, no njemački teniser se brzo vratio, pa je ponovo kod Đokovićevog vodstva 5:4 servirao za ostanak u meču. No, Đoković je ponovo "stisnuo" i meč je riješio u tri seta.

Hrvatski teniser Marin Čilić nije imao većih problema u duelu sa Hiroki Moriyom. Slavio je Čilić u tri seta s tim da je prva dobio "lagano" (6:3, 6:2), dok je treći odlučen u trinaestoj igri.

Jedan od favorita iz sjene, Nick Kyrgios, s maksimalnih 3:0 savladao je Argentinca Diega Schwartzmana. U prvom setu Kyrgios nije izugubio niti jedan gem, u drugom je slavio 6:2, dok je u treći riješio u trinaestoj igri.

Srbijanski teniser Janko Tipsarević se od Wimbledona oprostio već u 1. kolu. Bolji od Tipsarevića bio je Granollers-Puyol, koji je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:2. 

Sjajan meč odigrali su domaći teniser Liam Broady i Australac Marinko Matošević. Pobjednik je odlučen u petom setu, a slavio je Broady.

Plasman u 2. kolu osigurali su i Dominic Thiem koji je sa 3:1 po setovima savladao Dudija Delu, te Argentinac Leonardo Mayer, koji je s maksimalnih 3:0 nadigrao mladu nadolazeću tenisku zvijezdu Thanasija Kokkinakisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije