Đoković i Federer slavili, Murray razočarao

Osmina finala US Opena

Đoković i Federer slavili, Murray razočarao

U noći sa ponedjeljka na utorak su na rasporedu US Opena bili parovi osmine finala.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Roberta Bautistu sa 3:1 u setovima. Novak je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3, da bi mu Španac uzvratio u drugom (6:4) kada je poravnao na 1:1. To je bilo sve od Bautiste za ovaj meč, jer je Đoković u trećem i četvrtom setu bio siguran i tako izborio plasman u četvrtfinale.

Federer je u veoma tvrdom meču stigao do pobjede u tri seta protiv Isnera. Zanimljivo, dva seta je odlučivao tiebreak, dok je u trećem Federer slavio sa 7:5. Legendarni Švicarac je u tiebreaku prvog seta slavio sa 7:0, a drugog sa 8:6.

Najveće razočaranje priredio je Andy Murray, koji je sinoć okončao svoj nastup na US Openu. Bolji od njega bio je Kevin Anderson, koji je došao do pobjede od 3:1. Anderson je poveo sa 1:0 nakon što je u tiebreaku prvog seta slavio sa 7:5. U drugom je bio još bolji, pa je rezultatom 6:3 stigao do sigurne prednosti.

Potom je uzvratio Andy Murray, koji je do svog jedinog seta u sinoćnjem meču stigao nakon tiebreaka (7:2). Teniser iz Južnoafričke Republike je do konačne pobjede stigao također nakon tiebreaka u četvrtom setu, kojeg je završio na maestralan način (7:0).

Pobjedu je upisao i Richard Gasquet, koji je sa 3:1 u setovima savladao favoriziranog Tomasa Berdycha. 

Đoković će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Lopezom, dok će Federer igrati sa Gasquetom. Preostala dva četvrtfinalna para su Anderson - Wawrinka, te Ćilić - Tsonga.

US Open, 1/8 finala:

Đoković - Bautista 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3)
Anderson - Murray 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 7:6)
Federer - Isner 3:0 (7:6, 7:6, 7:5)
Gasquet - Berdych 3:1 (2:6, 3:6, 4:6, 1:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.