Đoković i Ferrer posljednji učesnici četvrtfinala u Rimu

Ferrer rutinski, Novak preokretom

Đoković i Ferrer posljednji učesnici četvrtfinala u Rimu

Posljednji učesnici četvrtfinala ATP Mastersa u Rimu su Novak Đoković i David Ferrer. 

Đoković je plasman u četvrtfinale osigurao pobjedom protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, a Ferrer protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa. 

Španski teniser je sa 6:2 i 6:3 rutinski odradio posao protiv vrlo dobrog Gulbisa. Latvijac je dao sve od sebe, ali nije mogao protiv znatno boljeg španskog tenisera. 

Đoković je imao dosta više problema da izbori plasman dalje. Njemački veteran Kohlschreiber je odlično otvorio meč i dobio prvi set sa 6:4. 

Novak je u nastavku zaigrao mnogo bolje, dobio drugi sa 6:2 i izborio treći u kojem se odlučivao pobjednik meča. 

Nakon pada u drugom, njemački teniser je potpuno potonuo i fizički i psihički, što je Đoković iskoristio i dobio treći set sa 6:1 i tako zakazao četvrtfinale protiv Ferrera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.