Đoković i Isner za reprizu polufinala iz 2012. godine

Novak bolji od Benneteau, John izbacio Gulbisa

Đoković i Isner za reprizu polufinala iz 2012. godine

Novak Đoković nije imao većih problema na putu prema polufinalu Indian Wellsa, gdje ga čeka John Isner. Julien Benneteau je napravio puno ulaskom u četvrtfinale, Novak je bez problema sa dvostrukim breakom završio prvi, a onda i drugi.

Đoković je meč završio sa 66 posto prvog servisa, na prvom servisu je izgubio tek dva poena, Benneteau nije mogao ništa napraviti na reternu, ukupno pet poena.

U meču Johna Isnera i Ernesta Gulbisa vidjeli smo dva breaka. U prvom je Gulbis imao jednu break odnosno set lopta kod 6-5, u tie breaku je Latvijac skupo platio jedan izgubljeni servis. U drugom je Gulbis vodio 2-0, Isner je izjednačio na 5-5. Ponovo je Gulbis u tie breaku izgubio jedan poen na svom servisu kod 3-2, drugi na meč loptu kod 6-3.

Đoković je od šest međusobnih duela, četiri puta pobjedio Isnera, međutim Amerikanac je slavio u polufinalu Indian Wellsa prije dvije godine.

Polufinala:
Novak Đoković (Srb, 2) - Julien Benneteau (Fra) 6-1, 6-3
John Isner (SAD,12) - Ernest Gulbis (Lat,20) 7-6 (4), 7-6 (3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti