Đoković i sestre Williams u četvrtfinalu US Opena

Posljednji Grand Slam sezone ulazi u završnicu

Đoković i sestre Williams u četvrtfinalu US Opena

A. Beganović

Nakon aktuelnog osvajača US Opena, Marina Čilića, plasman u četvrtfinale posljednjeg Grand Slama sezone osigurali su Feliciano Lopez, Jo-Wilfried Tsonga i Novak Đoković.

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković u osminji finala je bio bolji od Španca, Roberta Bautiste-Aguta. Slavio je Đoković 3:1 po setovima (6:3, 4:6, 6:4, 6:3), a španski teniser je pružio sjajan otpor najvećem favoritu za osvajanje US Opena.

Iskusni Feliciano Lopez nastavio je sa dobrim igrama. U osmini finala španski teniser je s maksimalnih 3:0 (6:3, 7:6, 6:1) po setovima savladao Fabia Fogninija, dok je istim rezultatom Tsonga nadigrao sunarodnjaka Pairea (6:4, 6:3, 6:4).

U ženskoj konkurenciji plasman u četvrtfinale su osigurale sestre Williams, Roberta Vinci i Kristina Mladenović.

Serena Williams je u američkom obračunu sa laganih 6:3, 6:3 nadigrala 20-godišnju Madison Keys, dok je Venus bila još ubjedljivija, odnosno sa 6:1, 6:2 savladala je 19-godišnju Estonku Anett Kontaveit.

Robereta Vinci je do četvrtfinala stigla bez borbe pošto joj je meč predala Kanađanka Bouchard, a Kristina Mladenović je u najzanimljivijem meču večeri bila bolja od Ekatarine Makarove (7:6, 4:6, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.