Đoković i Wawrinka u borbi za titulu

US Open

Đoković i Wawrinka u borbi za titulu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Švajcarac Stan Wawrinka sastaće se večeras u finalu US Opena.

Biće to 24. okršaj ova dva tenisera, a 15. na tvrdoj podlozi. Đoković je do sada imao dosta više uspjeha, pa je zabilježio 19 pobjeda nad trećim igračem na ATP listi.

Posljednji put Đoković i Wawrinka su se sastali prošle godine na Mastersu u Parizu. Tom prilikom srbijanski as slavio je sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:0).

Kada je u pitanju ovogodišnji US Open, treba istaći da je Novak ukupno na terenu proveo 7 sati i 19 minuta, dok se Švajcarac zadržao mnogo više (18 sati i 18 minuta), što bi mogao da bude jedan od ključnih faktora za ishod večerašnjeg finala.

Đoković je na startu turnira savladao Poljaka Jerzyja Janowicza, da bi mu u drugom kolu prije početka meča predao Čeh Jiri Vesely. Još dva tenisera predala su meč Đokoviću. Najprije je u trećem kolu Rus Mikhail Youzhny odustao zbog povrede, i to nakon svega šest odigranih gemova, a zatim je na predaju bio prisiljen Francuz Jo-Wilfried Tsonga, ali pri vodstvu Novaka od 2:0 u setovima. Pred Đokovićem oružje su polagali još Edmund i Monfils.

Wawrinka je sa druge strane imao dosta teži put do same završnice turnira. Švajcarski teniser je u prva dva kola ubjedljivo savladao Verdasca i Giannesija, ali je u naredna četiri meča izgubio pet setova. Najteži posao imao je protiv Britanca Daniela Evansa, protiv kojeg je morao da spašava meč loptu.

Treba napomenuti da će Stan večeras tražiti svoju treću Grand Slam titulu, a prvu na US Openu, dok će Đoković nastojati da dođe do 13. trofeja na prestižnim turnirima.

Duel Đokovića i Wawrinke na programu je večeras od 22 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi