Đoković i Zverev uvjerljivo do osmine finala

Wimbledon

Đoković i Zverev uvjerljivo do osmine finala

E. Škorić

Lako je Novak Đoković došao do plasmana u osminu finala Wimbledona.

Đoković je protiv Ernestsa Gulbisa slavio u tri seta, sa 6:4, 6:1, 7:6 za dva sata i 15 minuta igre i u narednoj rundi igra protiv Adriena Mannarina, koji je iznenadio Gaela Monfilsa.

Gulbis je bolje otvorio meč, vodio je 3:1 jer je u trećem gemu napravio brejk, no popustio je u osmom gemu prvog seta. Pravi kod 40:A duplu servis grešku i sam sebi uzima set.

U drugom je Novak došao do 5:0 pa je u potpunosti razbio Latvijca, da bi u trećem ipak završilo bez brejka, ali je Novak bio dominantniji u 13. gemu ili taj-brejku.

Nijemac Alexander Zverev poigrao se sa Austrijance, Sebastiano Ofnerom i u osmini finala će igrati protiv Miloša Raonića. Zverev je danas slavio sa 6:4, 6:4, 6:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi