Đoković igra protiv Murrayja za petu titulu u Rimu
Foto: EPA

Nishikori pao u taj-brejku trećeg seta

Đoković igra protiv Murrayja za petu titulu u Rimu

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pokazao je i večeras da je s pravom nalazi na poziciji broj jedan.

Đoković je imao nekoliko očajnih setova na Mastersu u Rimu - protiv Bellucija je izgubio sa 6:0, Kei Nishikori ga je pobijedio večeras 6:2.

No, u oba navrata se Novak vraća znatno jači već u narednom setu. Nishikori je, dakle, uzeo prvi set, u preostala dva je izgubio.

U drugom set se japanski teniser dobro i držao, ali je u 10. gemu Novak stigao do brejk šanse, a potom je iskoristio prvu set loptu. Zanimljivo da je u drugom gemu Novak propustio čak četiri brejk šanse, dvije u osmom gemu, ali jedino u 10. gemu je iskoristio.

Treći set je Đoković otvorio na fantastičan način, poveo je lako 3:0, bio korak od pobjede, a onda se sve zakomplikovalo. Kei je napravio brejk, u potpunosti se vratio u meč, ali Novak odnosi pobjedu nakon borbe u taj-brejku.

Đoković će se za novu Masters titulu boriti sutra protiv Andyja Murrayja. Srbijanski teniser ima šansu da osvoji petu titulu u Rimu. Na putu do finala Novak je redom pobjeđivao Roberta, Beluccija, Nadala i sada Nishikorija.

Masters Rim, polufinale:
Đoković - Nishikori 2:6, 6:4, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi