Đoković: Jako bitna pobjeda za moje samopouzdanje

Srbijanski teniser nakon pobjede nad Federerom

Đoković: Jako bitna pobjeda za moje samopouzdanje

Novak Đoković je sinoć u finalu Indian Wellsa slavio protiv Rogera Federera rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 7:6. 

Drugi reket svijeta nakon meča mogao je biti zadovoljan pobjedom, ali je istakao kako je trijumf na Indian Wellsu bio mnogo važan za njegovo samopouzdanje. 

"Ponosan sam na ovo dostignuće. Imao sam padova u igri. Ne samo da sam uzeo titulu, nego sam u nekoliko mečeva preokrenuo rezultat. Uspio sam da se vratim, a to je jako bitno za moje samopouzdanje. Mentalno sam nadmašio sebe," rekao je Đoković nakon meča. 

"Sitnice su večeras odlučile pobjednika. Bilo je jako napeto. Težak meč, kako fizički, tako i mentalno. On je počeo jako agresivno, a ja sam odigrao jedan loš gem i to je bilo dovoljno za prvi set. U drugom setu identična situacija, samo u moju korist. Kako je meč više odmicao tako sam ja imao više samopouzdanja i osjećao sam se bolje," rekao je Đoković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.