"Đoković je dopingovan, ali ga ATP štiti"
Foto: EPA

Optužbe na račun srbijanskog tenisera

"Đoković je dopingovan, ali ga ATP štiti"

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković odlučio je završiti sezonu zbog problema s ramenom.

Đoković je tokom posljednjih godinu dana imao velikih problema i nije bio ni sjena onog igrača koji je godinama dominirao svjetskim tenisom.

Odlazak na pauzu za pojedine je znak da Đoković nije bio potpuno čist i da je povreda samo izgovor za pauzu. Tako barem tvrdi nekadašnja teniserka, a danas analitičarka Helen Pelletier.

"Neki prijatelji i kolege koji su bliski sa svijetom tenisa, uvjereni su da je Đoković bio dopingovan i da ima zaštitu ATP-a, istakla je Pelletier, te je nastavila.

"Mnogi se pitaju zašto je tako iznenada pao u igri? Jesu li to privatni problemi ili je povreda ruke hronični problem koji se vuče nekoliko godina ili je to sve samo izgovor? Je li napravio pauzu kako bi se oporavio fizički ili je riječ o nečemu drugom?", pita se ova Kanađanka.

Đoković će do kraja teniske sezone nakon dugo godina ispasti sa liste 10 najboljih tenisera svijeta, a na turnirima ćemo ga vjerovatno ponovo gledati već u januaru naredne godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi