"Đoković je sa druge planete"

Legendarni brazilski teniser pohvalio Novaka

"Đoković je sa druge planete"

Legendarni brazilski teniser Gustavo Kuerten misli da će Novak Đoković postaviti još mnogo rekorda na ATP Touru te da će još dugo vladati bijelim sportom.

Trostruki osvajač Roland Garrosa fasciniran je igrom najboljeg igrača svijeta. Kuerten smatra da je Đoković uveliko postavio nove standarde i da ima velike šanse da postane najbolji teniser u istoriji. 

"Pomno sam ga pratio u finalu Roland Garrosa. Izgledao je kao da je sa druge planete. On je veliki šampion, tako nešto ne možete da vidite svakoga dana. Sada je u prilici da osvoji sve velike trofeje u ovoj godini. I u narednim sezonama biće veliki favorit, jer svaki put kad se vrati na teren igra još bolje", izjavio je Kuerten za "Novosti".

Brazilac je imao priliku da sa prvim reketom svijeta razgovara nakon osvojenog turnira u Parizu, ali i prije početka Roland Garrosa kada su zajedno učestvovali u snimanju reklame.

"Lijepo smo se proveli na snimanju. Novak me je naučio malo srpskih riječi, a ja njega portugalskih. Nadam se da su u Srbiji i Brazilu shvatili našu poruku", rekao je Kuerten.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi