Đoković kao tata stigao do prve pobjede

Porazio Kohlschreibera

Đoković kao tata stigao do prve pobjede

Nakon što je postao otac, svjetski broj jedan Novak Đoković prvi put je izašao na teren u šesnaestini finala ATP-a u Parizu. Srbijanski teniser odmjerio je snage sa Kohlschreiberom, te slavio rezultatom 2:0.

Prvi set je Đoković riješio u svoju korist rezultatom 6:3, nakon što je na otvaranju poveo sa 3:0. Kasnije je popularni Nole imao i 5:1, ali do preokreta nije stigao.

Slično kao i u prvom setu, Đoković je odmah na startu došao u osjetljiviju prednost. Već u prvom gemu je oduzeo servis Nijemcu, pa je do kraja mirno priveo meč kraju i slavio sa 6:4, po setovima 2:0.

ATP Paris, 1/16 finala:
Đoković - Kohlschreiber 2:0 (6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.