Đoković lagano do pobjede

Wimbledon

Đoković lagano do pobjede

E. Škorić

Novak Đoković je bez većih problema prošao u treće kolo Wimbledona.

Đoković je za sat i 34 minute eliminisao Finca Jarkka Nieminena. Srbijanski teniser je dobio prvi set sa 6:4, potom drugi sa 6:2 i 6:3 treći set.

On će u šesnaestini finala igrati protiv Bernarda Tomića, koji je nešto ranije savladao Pierre-Huguesa Herberta. Bilo je 7:6, 6:4, 7:6.

Miloš Raonić je uz malo problema savladao Tommyja Haasa sa 6:0, 6:2, 6:7, 7:6. John Isner je u tri seta, 6:2, 7:6, 6:4, nadigrao Austrijanca Matthewa Ebdena, dok je Grigor Dimitrov opravdao veliku ulogu favorita protiv Stevea Johnsona, kojeg je dobio sa 7:6, 6:2, 7:6.

Francuski teniser Richard Gasquet je za sveag sat i 20 pobijedio Kennyja De Scheppera (6:0, 6:3, 6:3). Upravo Gasquet će igrati protiv Dimitrova u narednoj rundi.

David Goffin je sa 7:6, 6:1, 6:1 pobijedio Liama Broadja, 182. igrača svijeta. Belgijanac je postavljen za 16. nositelja na turniru, a u šesnaestini finala čeka boljeg iz duela Milman - Bagdhatis.

Dodajmo još da je Nick Kyrgios sa 7:6, 6:3, 6:4 bio bolji od Juana Monaca, dok je Kei Nishikori zbog povrede predao meč Santiagu Giraldu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.