Đoković lagano do trećeg kola u Parizu

Sa 3:0 savladao Sousu

Đoković lagano do trećeg kola u Parizu

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Roland Garrosa.

Đoković je danas bez većih problema savladao portugalskog tenisera Joao Sousu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:3. Novak je sjajno otvorio današnji meč, te je prvi set riješio za svega pola sata, a protivniku je dozvolio da osvoji samo jedan gem.

Portugalac je bio nešto bolji u drugom setu, no Đoković nije dozvolio iznenađenje, te je drugi set dobio u svoji korist sa 6:4. U trećem setu srbijanski teniser je igrao u istom tempu i onoliko koliko mu je dovoljno da dođe do pobjede.

Đoković je treći set dobio sa 6:3 i tako se zasluženo plasirao u treće kolo Grand Slama u Parizu. Drugi reket svijeta u trećem kolu igra protiv Schwartzmana koji je sa 3:0 savladao Napolitana.

Roland Garros, 2. kolo:

Đoković - Sousa 3:0 (6:1, 6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi