Đoković na putu da postane najbolji teniser u istoriji

Nestvarna serija srbijanskog asa

Đoković na putu da postane najbolji teniser u istoriji

Novak Đoković svakim danom ispisuje nove stranice istorije bijelog sport.

Srbijanski teniser juče je po prvi put u karijeri osvojio Roland Garros, čime je ušao u uzak krug igrača koji su podizali pehar na sva četiri Grand Slama.

To je za Đokovića bio 12. po redu trofej sa najvećih turnira, što ga svrstava na 4. mjesto vječne liste zajedno sa Royom Emersonom.

Više titula na Grand Slamovima skupili su samo Roger Federer (17) te Rafael Nadal i Pete Sampras (14).

Prvi reket svijeta postao je tek treći teniser koji je osvojio četiri Grand Slama u nizu. To je ranije za rukom pošlo samo Don Budgeu i Rodu Laveru.

Zadivljujući je svakako i podatak da je Nole trenutno u seriji od 28 uzastopnih pobjeda na Grand Slamovima.

Kada se tome, između ostalog, doda rekordan broj Masters titula (29), ukupan broj nedjelja provedenih na prvom mjestu (202), ali i dosadašnja zarada u karijeri (102 miliona doara), sigurno možemo reći da je Novak Đoković već sada jedan od najboljih tenisera svih vremena. A bude li nastavio u ovom nestvarnom ritmu, velike su šanse da će Novak jednog dana postati i najveći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi