Đoković: Nadal je favorit na Roland Garrosu

Đoković: Nadal je favorit na Roland Garrosu

E. Škorić

Novak Đoković smatra da je Rafael Nadal glavni favorit za titulu u Parizu na prestižnom Grand Slam turniru, Roland Garrosu.

Đoković je u prvom kolu pobijedio Brazilca Joaa Sousu u tri seta, ali nije zadovoljan terenom na kojem je igrao.

"Igrao sam dobro veći dio meča, popustio sam tek kada sam dva puta izgubio servis na kraju. Uslovi su bili teški, teren nije u najboljem stanju, no to je razumljivo obzirom na količinu kiše koja je pala proteklih dana", rekao je Đoković, koji je objasnio na koji način kiša utječe na igru na šljakastoj podlozi.

"Loptice postaju veće i teže. Šljaka je specifična podloga, što je više kiše, to su uslovi komplikovaniji. Otežano je kretanje, sve postaje sporije i za svaki udarac se mora uložiti dosta više napora nego inače".

Njegov naredni protivnik je domaći adut Jeremy Chardy...

"Uvijek je izazov u Parizu igrati sa domaćim teniserom. Zabilježio je u Rimu veliku pobjedu nad Federerom i siguran sam da će biti motivisan da odigra najbolje što može. No, nadam se da će se vidjeti moja dobra forma".

Je li Nadal favorit za titulu u Parizu? 

“Jeste. Osvojio je ovaj turnir osam puta i zaslužuje ulogu favorita“, kazao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.