Đoković: Nadalu uloga favorita

Đoković: Nadalu uloga favorita

E. Škorić

Novak Đoković i Rafael Nadal u nedjelju igraju finale Roland Garrosa. 

Đoković je igrao i igra jako dobro u posljednje vrijeme, ali svjestan je da je Roland Garros turnir kojim dominira Španac. Rafa, naime, ima osam titula u Parizu, Novak niti jednu. 

„Ne znam ko je od nas dvojice u prednosti pred finale. Moramo da uzmemo u obzir rezultate koje smo obojica imali na Roland Garrosu u svojim karijerama. Zbog toga mislim da nema sumnje da je on favorit za titulu ovde. Jeste da ja igram dobro, pobjeda u finalu Mastersa u Rimu prije nekoliko nedjelja mi daje samopouzdanje i vjeru u sebe pre finala“, izjavio je Đoković.

"Fizički izazov koji jedan drugom predstavljamo je takođe bitan faktor u našim mečevima. Znam da me čeka igrač koji odlično igra svaki poen, koji je sjajan rival. On je veliki borac i zbog toga znam da će to biti fizički zahtJevan meč. Ali, spreman sam. Za sada je ovo dobar turnir za mene. Iza mene je težak meč sa Gulbisom, ali ću imati slobodan dan do finala, a i nije mi prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji. Znam kako treba da se spremim taktički, fizički i emotivno i da u nedjelju odigram kako znam i umem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.