Đoković najbolji sportista svijeta

Dobio Laureus nagradu

Đoković najbolji sportista svijeta

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković još jednom je osvojio nagradu Laureus za najboljeg sportistu na svijetu.

Đoković je dobio Laureus prvi put prije tri godine. Pored Novaka su za ovu nagradu bili imenovani Cristiano Ronaldo, Lewis Hamilton, Marc Marquez…

Novak zbog obaveza na Mastersu u Monte Carlu nije stigao da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjela nagrada u Šangaju. 

“Protekla sezona je bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", rekao je Đoković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.