"Đoković najkonstantniji, Wawrinka može do odbrane trofeja"

Bivši britanski teniser uoči Roland Garrosa

"Đoković najkonstantniji, Wawrinka može do odbrane trofeja"

Tim Henman smatra da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje drugog ovosezonskog Grand Slama.

Bivši britanski teniser, ipak, ističe da je još nekoliko igrača u najužem krugu za trofej, a tu su prije svega Rafael Nadal, Stan Wawrinka i Andy Murray.

"Novaka vidim kao favorita, ali ne smijemo zaboraviti još nekoliko tenisera. Tu su Nadal, Wawrinka i sve bolji Murray. Andy je konačno uspio da savlada Đokovića, što mu je svakako veliki plus pred početak Roland Garrosa i veoma značajno za njegovo samopouzdanje", rekao je Henman.

On se takođe dotakao i prošlogodišnjeg osvajača, Švajcaraca Stana Wawrinke.

"Mislim da je Novak najkonstantniji, ali da Stan može igrati na najvišem nivou, barem kada je u pitanju šljaka. Udara veoma snažno, ima odlične udarce sa osnovne linije i kada igra na vrhuncu nemoguće mu je parirati. Međutim, njegov problem leži u činjenici da ne može često vezati nekoliko odličnih partija", zaključio je Henman.

Podsjetimo, Roland Garros na programu je od 22. maja do 5. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi