Đoković: Ne osjećam se nepobjedivim

Plasirao se u finale Mastersa

Đoković: Ne osjećam se nepobjedivim

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Londonu, nakon što je prethodno savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0. 

Đoković nije krio zadovoljstvo zbog pobjede nad svojim velikim rivalom, a tokom svog obraćanja novinarima istakao je da mu je servis donio mnogo lakih poena u pobjedi nad Nadalom

"Preciznost mog servisa bila je element igre u koji sam mogao da se pouzdam i donio mi je mnoštvo lakih poena. Upravo to je ono na čemu najviše radim u posljednje vrijeme, poentiranje iz servisa, prvi udarac, građenje špena u odlučujućim trenucima meča", kazao je Đoković novinarima u Londonu, te dodao:

"Ne osjećam se nepobjedivim, ali se sjajno osjećam nakon pobjede nad Nadalom. Samopouzdanje pri ulasku u meč protiv suparnika koga ste pobijedili u proteklih nekoliko mečeva, što je ovdje bio slučaj, ima svoju neprocjenjivu vrijednost", zaključio je.

Ovom pobjedom najbolji teniser svijeta sa izjednačio sa Nadalom po broju pobjeda u međusobnim susretima (po 23). 

"Bilo je perioda u mom rivalstvu sa Nadalom kada smo pobjeđivali jedan drugog u serijama, ali ne vidim da je to čudno. Čim pobijedite uzastopno dva meča, psihološka prednost je na vašoj strani. Naš rivalitet je rekordan, izražen kroz čak 46 odigranih mečeva i tokom tog perioda naučili smo da se adaptiramo jedan na drugog."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.