Đoković ne želi nositi zastavu Srbije

Iz jednostavnog razloga

Đoković ne želi nositi zastavu Srbije

Nakon današnje pobjede nad Thomasom Berdychom na Roland Garrosu (3:0), Novak Đoković je kratko govorio i o predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Novinare je zanimalo hoće li upravo on biti taj koji će nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara, a dobili su prilično iznenađujući odgovor.

"Ne znam kako se sada to bira, ali ako budem izabran od strane javnosti, neću to prihvatiti. Ne želim nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara jer sam tu čast imao već u Londonu. Mislim da bi bilo korektno da ove godine ta čast pripadne nekom drugom", rekao je Đoković, te dodao:

"Ne mogu nikoga predložiti jer to ne bi bilo fer prema drugim sportistima. Imamo mnogo sportista koji zaslužuju to i ko god bude izabran dobit će moju podršku".

Novak Đoković je na prethodnim Olimpijskim igrama u Londonu imao čast da nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja, a tada je na teniskom turniru osvojio bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi