Đoković: Nisam bio na nivou
Foto: EPA

Đoković: Nisam bio na nivou

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković danas je poražen od Keija Nishikorija u polufinalu US Opena.

Đoković nije imao svoj dan, pa je od japanskog tenisera poražen u četiri seta. Prvi igrač svijeta smatra da nije bio na svom nivou.

“Šta da kažem? Ne računajući drugi set, moja igra nije bila ni blizu nivoa koji želim. Mnogo neiznuđenih grešaka, mnogo kratkih loptica. Jednostavno nisam bio ja. Nisam imao ravnotežu, pravio sam previše grešaka, a on je koristio plitke loptice i nije griješio. Moji udarci jednostavno nisu bili tu“, rekao je Novak, ne želeći alibi tražiti u teškim vremenskim uslovima.

“Bilo je isto za obojicu. Istina, nije bilo lako igrati po tim uslovima, ali on je i proveo više sati na terenu, tako da to ne može da bude izgovor“. 

Zatim je nahvalio sjajnog Nishikorija, koji igra fenomenalno zadnjih godinu dana.

“Igrao je izvanredno, svaka mu čast, bio je bolji teniser. Bekhend mu je vrlo stabilan, veoma je agresivan njime, a mislim da ranije nije ovako dobro koristio forhend. Uz to je i brz, vraća mnogo loptica, mislim da je svestran igrač“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.