Đoković o meču između Serene i Venus: Pa, one su sestre
FOTO: EPA

U četvrtfinalu US Opena igrat će Venus protiv Serene

Đoković o meču između Serene i Venus: Pa, one su sestre

A. Beganović

U četvrtfinalu posljednjeg Grand Slama sezone , US Opena, između ostalog će se sastati sestre Williams.

Mlađa Serena u duel sa Venus ulazi kao apsolutna favoritkinja, a njihov meč se s velikim nestrpljenjem očekuje u New Yorku.

Ne treba zaboraviti da Serena ima priliku postati tek četvrta teniserka na svijetu koja je u jednoj sezoni osvojila četiri Grand Slama, a na tom putu stajat će joj i starija sestra.

Australka Margaret Court, Amerikanka Maureen Connolly i Nijemica Steffi Graf do sada su jedine teniserke koje su osvojila četiri Grand Slama u sezoni, a duel sestara Williams prokomentarisao je i najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

"Prva stvar koja mi je prošla kroz glavu je to kako bih se osjerćao da igram protiv brata. Iskreno, ne znam da li bi to bilo moguće. Divim im se, pogotovo jer dugo igraju jedna protiv druge. One su sestre, žive zajedno i odrasle su igrajući tenis jedna protiv druge", izjavio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.