Đoković: Odigrao sam jedan od boljih mečeva ove sezone

Novak nakon prolaska u četvrtfinale ATP turnira u Rimu

Đoković: Odigrao sam jedan od boljih mečeva ove sezone

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković izjavio je nakon trijumfa nad španskim teniserom Robertom Bautistom Agutom da je odigrao jedan od boljih mečeva na šljaci ove sezone.

"Vjerujem da je ovaj meč jedan od boljih koji sam ove sezone odigrao na šljaci, ali i u posljednjih nekoliko meseci. Došao je u pravom trenutku, svakako. Svi igrači teže ka tome da podignu nivo svoje igre kako se približavamo Parizu, ali i već ovdje u Rimu na jednom od najvećih i najboljih turnira na svijetu. Volio bih da samo nastavim da podižem svoj nivo igre kako se turnir bude bližio kraju", rekao je Đoković. 

Novak se plasirao u četvrtfinale nakon što je rutinski savladao Španca u dva seta (6:4, 6:4), a naredni protivnik biće mu Argentinac Juan Martin del Potro.

"Dajem sve od sebe da što više optimizujem igru i podignem je na što viši nivo, najviši mogući u ovom trenutku. Svjestan sam da prethodni mjeseci nisu protekli onako kako sam očekivao, ali istovremeno vjerujem da je sve to dio procesa koji je neminovan. Kako dani prolaze, imam sve više samopouzdanja na terenu i prilikom udaranja loptice. Volim Rim i uslove koje pruža, a imao sam i dosta uspjeha na ovim terenima u prošlosti. Mislim da upravo to utiče na moj ukupni osjećaj kada sam ovdje i čini me spremnim za izazove koji predstoje", zaključio je Đoković. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi