Đoković: Ohrabrujuća pobjeda

Završni Masters

Đoković: Ohrabrujuća pobjeda

Poslije pobjede nad Dominicom Thiemom, Novak Đoković je bio bolji i od četvrtog tenisera svijeta, Kanađanina Miloša Raonića.

Najbolji srbijanski teniser slavio je sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6) i na taj način izborio prolaz u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

"Meč je bio veoma izjednačen i mogao je da ima drugačiji ishod. Loše sam otvorio oba taj-brejka, ali sam uspio da izvršim pritisak na njegov drugi servis, vratim se u igru i na kraju trijumfujem. On je sjajan server, tako da je pobjeda u dva seta za mene ohrabrujuća pred nove izazove", izjavio je Đoković nakon meča.

Novaka u okviru grupe 'Ivan Lendl' očekuje još duel sa Gaelom Monfilsom. 

Danas su na programu mečevi u grupi "John McEnroe". Od 15 časova igraju Murray i Nishikori, dok se od 21 sat sastaju Wawrinka i Čilić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi