Đoković osigurao prvi bod za Srbiju

Prema očekivanju

Đoković osigurao prvi bod za Srbiju

Novak Đoković je prema očekivanju osvojio prvi bod za reprezentaciju Srbije u finalu Davis Cupa protiv Češke. Radek Stepanek je poražen u tri seta, ali se može reći da je igrao dobar tenis, u trećem, pa i u prvom setu. Na kraju je Novak slavio 7-5, 6-1, 6-4.

Do šestog gema prvog seta teniseri su držali svoj servis, a onda je u jednoj seriji Novak nanizao sedam poena zaredom, pa je stigao do tri break lopte. Stepanek je izvukao jednu, ne i drugu. Novak je poveo 5-2, činilo se kako je prvi set blizu kraju, ali se Stepanek budi u nastavku.

U devetom gemu stiže break Stepaneka, nakon čega Novak ispušta 0:30 u desetom. Ipak Đoković nije dozvolio da se stvari komplikuju. Sa novim breakom na 7-5 osigurao je prvi set.

Drugi set je vrlo brzo ušao u jednosmjernu ulicu za Stepaneka. Uhvatio je samo jedan gem, Đoković je vrlo brzo stigao do velikih 2-0. U nastavku je Stepanek počeo igrati bolje, ali kasno. Đoković je stvorio dodatni pritisak u devetom gemu trećeg Srbija je povela 1-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.