Đoković otkazao nastup u Pekingu
FOTO: EPA

Zadobio povredu lakta

Đoković otkazao nastup u Pekingu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković otkazao je nastup na turniru u Pekingu. 

Turnir u kineskom gradu će se održati u periodu od 3. do 9. oktobra, međutim na istom neće moći nastupiti srbijanski teniser Novak Đoković (29) koji je bio primoran otkazati učešće zbog povrede lakta. 

"Jako sam razočaran što neću biti u prilici da se takmičim u Pekingu ove godine. Još uvijek se oporavljam od povrede lakta i savjetovano mi je da ne igram dok se situacija ne poboljša. Nastavit ću sa rehabilitacijom sa nadom da ću se vratiti turniru što je prije moguće", izjavio je Đoković i potom dodao:

"China Open je jedan od meni omiljenih turnira gdje sam ostvario mnogo uspjeha i osvojio šest titula. Volim da igram pred divnom kineskom publikom i unaprijed se radujem povratku u Peking sljedeće godine", riječi su Đokovića. 

Đokovića, po ranije objavljenom rasporedu, do kraja godine očekuju nastupi u Šangaju, Parizu i završnom Mastersu u Londonu na kojima brani titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije