Đoković otvara protiv Stepaneka

Lajović protiv Berdcycha

Đoković otvara protiv Stepaneka

U Beogradu je obavljen žrijeb ovogodišnjeg finala Davis Cupa. S obzirom na povredu Janka Tipsarevića i suspenziju Viktora Troickog, selektor Srbije Bogdan Obradović nije imao previše izbora.

Odlučio se za Dušana Lajovića koji je do sada u Davis Cupu odigrao samo jedan meč, sutrađnji protiv Tomasa Berdycha biti će njegov prvi u karijeri na tri dobivena seta. Prije Lajovića i Berdycha, na teren će Novak Đoković i Radek Stepanek.

"Početak je vrlo važan i bilo bi dobro da krenemo pobjedom. Janko je povrijeđen, pokušao je sve kako bi bio spreman ali nije uspio. Zato mi moramo da se snađemo bez njega" rekao je danas Novak Đoković.

" Uzbuđen sam, nikada do sada nisam igrao meč na dobivena seta. Spreman sam, trenirao sam naporno i moja je prednost što me protivnik ne poznaje" dodao je Lajović.

Sutrašnji obračun Srbije i Češke će računajući bivše države biti ukupno 12. Česi vode 6-5, posljednji meč su dobili lani u Pragu 4-1. Prije tri godine u polufinalu Srbija je slavila 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.