Đoković: Ovo je forma u kojoj želim biti

Nakon pobjede protiv Murraya

Đoković: Ovo je forma u kojoj želim biti

Srbijanski teniser Novak Đoković odigrao je sjajnu partiju protiv Andyja Murraya u polufinalu ATP turnira u Pekingu.

Čini se da je popularni Nole ostavio iza sebe nešto lošije partije koje je pružao u posljednje vrijeme, na šta njegovi fanovi ali i sportska javnost nisu navikli.

"Drago mi je zbog ove pobjede a posebno zbog svoje igre, koja obećava. Vratio sam se u formu i sada želim nastaviti ovako. Sretan sam zbog pobjede na ovom terenu na kojem nisam izgubio nikada u karijeri", rekao je Đoković i dodao:

"Pobijedio sam u dva seta ali sam morao naporno raditi da bih osvajao poene. Murray je imao dosta šansi da se vrati ali sam u važnim momentima meča pokazao svoju zrelost i snagu. Da je meč otišao u treći set sve bi možda bilo drugačije. Srećom, nije i ja se sada nadam da ću osvojiti titulu u Pekingu i uspješno okončati sezonu, baš kao i prošle godine".

Đoković će se u finalu sastati sa boljim iz meča Berdych - Klizan, koji je na rasporedu kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.