Đoković: Ovo mi je bilo potrebno

Najbolji teniser svijeta

Đoković: Ovo mi je bilo potrebno

Novak Đoković obezbijedio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu nakon pobjede nad Grigorom Dimitrovim (4:6, 6:2, 6:3).

Đoković je još jednom pokazao mentalnu stabilnost i potvrdio da neće tako lako prepustiti prvo mjesto na listi.

"Mislim da je publika imala u čemu da uživa. Obojica smo dali sve od sebe, bio je ovo jako interesantan meč. Ovo mi je bilo potrebno, više psihički nego bilo šta drugo. Grigor je imao dobru zamisao i ovo je bila borba do posljednjeg poena", izjavio je Đoković nakon meča.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje susret sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je juče bio bolji od Davida Goffina.

"Marin jednostavno voli tvrde podloge. Na njima je imao i najviše uspjeha. Ove godine osvojio je Cincinnati, gdje je slična, ako ne i brža podloga. Znam šta treba da radim i nadam se da ću ostvariti svoje zamisli", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi