Đoković: Ovo nije bio moj dan, puno sam griješio

Novak poražen od Federera

Đoković: Ovo nije bio moj dan, puno sam griješio

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je večeras u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu.

Bolji od Đokovića bio je Roger Federer koji je slavio 2:0 u setovima (7:5, 6:2). Nakon meča Đoković je rekao da danas jednostavno nije bio njegov dan, te da je mnogo griješio.

"Roger je odigrao odlično. Imao je odlične kombinacije tokom cijelog meča, uvijek je slao neku drugu vrstu putanje loptice. Ja sam napravio puno grešaka i mogu reći da sam mu dao ovu pobjedu bez nekog otpora", rekao je Novak.

On je dodao da je Roger nesumnjivo bio bolji u ovom meču i da je diktirao ritam tokom cijelog meča. U grupi A Federer ima dvije pobjede, po jednu imaju Đoković i Nishikori, dok je bez trijumfa nakon dva kola Berdych.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.