Đoković pao na 4. mjesto ATP liste

Nakon današnje pobjede Wawrinke

Đoković pao na 4. mjesto ATP liste

Srbijanski teniser Novak Đoković od ponedjeljka će biti 4. teniser svijeta. 

On je na ovogodišnji Roland Garros stigao kao branilac titule, ali je ispao u četvrtfinalu od Austrijanca Dominica Thiema. Thiem ga je pobijedio sa 3:0 u setovima te je na taj način gurnuo Srbijanca na 3. mjesto ATP liste, ali to nije bio kraj za Đokovića.

Naime, nakon današnje pobjede Wawrinke protiv Andyja Murrayja, Švicarac je također prestigao Novaka te ga je gurnuo na četvrto mjesto ATP liste.

Wawrinka je trenutno drugi teniser svijeta i tu će ostati ukoliko Nadal ne pobijedi Thiema u drugom polufinalu, dok je Nadal trenutno treći na svijetu, ali mogao bi još jedno mjesto naprijed u slučaju današnje pobjede.

Podsjetimo, Španac ima devet titula na Roland Garrosu, dok je Wawrinka trenutno na jednoj i u nedjelju će protiv Nadala ili Thiema tražiti drugu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi