Đoković: Pobjeda za Jelenu Genčić, hvala Jelo!

Osvajač Wimbledona po drugi put

Đoković: Pobjeda za Jelenu Genčić, hvala Jelo!

Finale Wimbledona na centralnom terenu All England Cluba danas su odigrali Novak Đoković i Roger Federer.

Pobjedu je odnio Novak Đoković rezultatom 3:2, po setovima 6:7, 6:4,  7:6, 5:7, 6:4.

"Prije svega želim čestitati Rogeru na sjajnom turniru. Bio je to strašan meč. On je veliki šampion i veliki atleta. Poštujem tvoju karijeru i sve što si uradio i hvala ti što si me pustio da pobijedim danas," rekao je u šali Đoković. 

"Rijetko se dešava da on promaši prvi servis. Zbog toga on i jeste najveći teniser svih vremena. Uvijek sam sanjao da osvojim ovaj turnir, ovo je najvažniji turnir. Kada sam imao pet godina gledao sam Wimbledon," rekao je Đoković i dodao:

"Želim posvetiti turnir budućoj supruzi i našoj bebi. Uskoro ću postati otac i još uvijek se pripremam za to. Potom svojoj porodici, braći, svojoj ekipi. Želim posvetiti ovaj turnir i svom prvom treneru, Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine. Hvala Jelo," rekao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.