Đoković pobjedom zakazao Lajoviću meč života

Davis Cup

Đoković pobjedom zakazao Lajoviću meč života

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković savladao je Tomáša Berdycha u četvrtom meču finala Davis Cupa I tako donio Srbiji drugi poen za izjednačenje rezultata na 2:2 u finalnoj seriji. 

U borbi za Salataru sada su sve uprte u mladog Dušana Lajovića koji će protiv Radeka Stepanek igrati najvažniji meč u karijeri.

Nakon 2 časa i 45 minuta Novak Đoković je savladao Berdycha rezultatom 3:0 (6:4, 7:6, 6:2) čime je omogućio Dušanu Lajoviću da se bori za pobjedu Srbije za drugi trofej Davis Cupa u historiji srbijanskog tenisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.