Đoković pokazao zašto je najbolji teniser svijeta

U finalu Rima nadigrao Federera

Đoković pokazao zašto je najbolji teniser svijeta

E. Škorić

Novak Đoković je danas pokazao zašto je najbolji teniser svijeta.

Đoković je u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Rimu nadigrao Rogera Federera. Bilo je 6:4, 6:3.

Ovo im je bio treći okršaj u finalima ove sezone. U Dubaiju je Švicarac slavio, potom je Novak bio bolji u Indian Wellsu, te je i danas pobjeda otišla na stranu srbijanskog tenisera.

U prva tri gema prvog seta nije bilo previše uzbuđenja, jer s u i jedan i drugi teniser lako osvajali poene pri servisu. Ipak, u četvrtom gemu je Novak namučio Federera, ali je svejedno Švicarac izjednačio na 2:2.

Potom serija od nekoliko sigurnih servis-gemova  obje strane, da bi u 10. gemu, kod rezultata 5:4 za Novaka, Federer izgubio servis i tako omogućio Srbijancu vodstvo.

Očajno je Federer otvorio drugi set. Već u drugom gemu gubi servis. Poveo je Đoković s 3:0, imao brejk šansu za 4:0, ali je Federer ipak uspio da smanji na 3:1. Ipak, nije bilo velikih promjena i Novak je osvojio novu titulu.

Ovo je bilo četvrto finale Federera u Rimu, ali još nikada nije slavio, dok je Đokoviću ovo četvrti naslov u vječnom gradu. Prethodno je slavio 2008., 2011. i 2014. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.